Începerea unui serviciu de catering privat
Să fiți pregătit să investiți sau să împrumutați o sumă semnificativă pentru a vă începe afacerea. Va trebui să plătiți costuri de pornire pentru diverse resurse, inclusiv pentru închirierea unei bucătării și a unui spațiu de depozitare, pentru echipamente noi și pentru salariile personalului. Acesta este motivul pentru care unele firme de catering privat preferă să înceapă la scară mică, folosind bucătăriile personale. Cu toate acestea, nu uitați că autoritățile reglementează îndeaproape toate aceste operațiuni pentru respectarea standardelor de siguranță și igienă. Trebuie să vă asigurați că le respectați.
Aflăcărați-vă abilitățile
Aprovizionați-vă cu fiecare ocazie pentru a vă exersa abilitățile culinare. Urmați cursuri de gătit, experimentați rețete pe care le-ați putea folosi în calitate de catering privat și deveniți îndemânatic cu instrumentele și echipamentele de bucătărie. Aceste aptitudini sunt la îndemână indiferent dacă intenționați să vă începeți propria afacere sau să începeți prin a lucra pentru alții în bucătăriile lor.
Constituirea unei rețele
Constituirea unei rețele prin intermediul gurii ajută un aspirant la mesagerie privată nu numai să pună piciorul în prag pentru a dobândi clienți, ci și să se stabilească în industrie. Țineți legătura cu organizatorii de evenimente și nunți pentru a câștiga recomandări. Participarea la expoziții comerciale sau voluntariatul la evenimente caritabile vă permite să le oferiți celorlalți o degustare a mâncării dumneavoastră și să vă faceți publicitate serviciilor dumneavoastră. Este util să aveți la îndemână pliante și cărți de vizită pentru a le distribui. În plus, puteți utiliza rețelele de socializare și un site web ca mijloace tradiționale de relaționare.
Firme de catering mici și mari
Un catering privat poate deține și conduce o mică firmă de catering, fie ca proprietar unic, fie cu un partener. Astfel de firme își găsesc de obicei nișa în catering și în furnizarea de servicii pentru nunți, petreceri și banchete. Firmele mari de catering preiau operațiuni contractuale anuale pentru instituții, cum ar fi școli, cantine pentru angajați și stadioane sportive. Personalul lor este probabil să includă o echipă de manageri de catering și de asistenți și lucrători în domeniul alimentației. Angajarea și instruirea personalului de gătit și de servire, gestionarea programului acestora și rezolvarea reclamațiilor clienților sunt sarcini zilnice de care trebuie să se ocupe atât firmele mari, cât și cele mici.
Catering la fața locului și în afara localului
Cateringul la fața locului și în afara localului sunt cele două categorii principale de catering. Cateringul on-premise presupune pregătirea și servirea mâncării în același loc de desfășurare pentru clienți și invitații acestora. Cateringul off-premise se referă la sistemul în care pregătirea alimentelor este diferită de cea a servirii și trebuie transportată de la o bucătărie la locul unde se vor aduna oaspeții. În timp ce alte aspecte ale procesului pot fi similare, transportul adaugă factorul suplimentar de ambalare și siguranță pentru a menține diferitele produse alimentare la temperaturile corespunzătoare, evitând în același timp vărsarea și deteriorarea. Echipamentul utilizat include răcitoare izolate, vehicule frigorifice și încălzitoare portabile de alimente.
Siguranța este primordială
O reputație pentru calitate și siguranță poate dura câțiva ani pentru ca un furnizor privat de catering să o dezvolte. Există întotdeauna riscul de îmbolnăvire provocată de alimente în rândul utilizatorilor finali, ceea ce poate avea consecințe grave, inclusiv procese și închiderea afacerii. În mod firesc, așadar, siguranța și igiena sunt esențiale și nu există scurtături.
Diferențe în servicii
Modul de servire și prețurile sunt două dintre cele câteva diferențe dintre serviciile pe care le oferă serviciile de catering. Serviciul de catering „sit-down” reproduce serviciul de restaurant, în sensul că oaspeții rămân așezați în timp ce personalul firmei de catering se deplasează cu tăvi cu mâncare și băutură și îi servește. Deși este potrivit pentru un eveniment elegant și formal, acest tip de serviciu este scump și consumator de timp.
Corporate catering, care servește mâncare și băuturi la evenimente de afaceri și corporative, ar putea fi necesar la fața locului pentru mici întâlniri de birou până la cine fastuoase în afara sediului. Costul evenimentului ar depinde de mărimea și nivelul funcției. Organizatorii trebuie să țină cont de faptul că, indiferent de cât de extravagant este evenimentul, evenimentele corporative tind să fie relaxate, astfel încât colegii să se poată reuni pentru a face networking și a construi relații. Prin urmare, este imperativ să se angajeze un furnizor privat de servicii de catering care este specializat în servicii la evenimente corporative și care poate găsi un echilibru între furnizarea de servicii excelente și crearea unei atmosfere relaxate. Un furnizor de catering pentru nunți, într-un astfel de caz, nu numai că poate rata scopul, dar poate fi și inutil de costisitor.
Sfat?
Pe măsură ce afacerea dvs. evoluează, învățați diferite seturi de abilități și ajutați-i și pe alții să facă acest lucru. Investiți timp și resurse pentru a vă dezvolta echipa și răsplătiți-i pentru o treabă bine făcută. Planificarea și pregătirea pot dura săptămâni și luni pentru un eveniment care se termină și se șterge în câteva ore. Chiar și așa, este o emoție să vă vedeți rezultatele creative. În ceea ce privește partea practică, pregătiți-vă din timp cumpărăturile, mâncarea și vehiculul de catering. Lucrați cu o listă de bagaje esențiale. Includeți oale și tigăi curate, cârpe de vase și produse de siguranță, cum ar fi o trusă de prim ajutor și mănuși.