Invata bine

Afla care sunt carierele potrivite pentru tine, citeste informatii despre ele, fa cursuri certificate pentru a putea avea un castig.

Select Your Favourite
Category And Start Learning.

Catering privat

Exquisitely presented and delectable hors d’oeuvres, perfectly coordinated beverages, meticulous service, and a well-balanced and flavorful lunch or dinner menu – these are only some aspects that a Private Caterer orchestrates with creative finesse to render a social or corporate event memorable.

Citeste mai mult
Denumiri alternative
  • Îngrijitori de catering
  • Îngrijitori de catering cu servicii complete private
  • Îngrijitori de catering pentru evenimente private
  • Manageri de servicii de alimentație
Vrei sa stii ce aptitudini ai? Te invitam sa faci un test gratuit, in urma caruia poti afla care sunt punctele tale forte si ce meserii ti se potrivesc
Incepe testul de aptitudini
Salariile pentru Catering privat in afara Romaniei
USA
$42.656 An ~ $3.555 luna
UK
£22.295 An ~ £1.858 luna

Esti interesat de o cariera ca Catering privat?
Inregistreaza la urmatoarele cursuri recomandate pentru aceasta meserie. Primesti certificari!

Cariera de Catering privat este potrivita pentru persoanele ce au trasaturile de personalitate:

Vrei sa stii care este profilul tau? Foloseste platforma xxx pentru a afla care sunt carierele potrivite pentru tine. Parcurge testul de profilare si iti dam rezultatul pe loc. Gratuit.

Lista de servicii de catering este nesfârșită. Serviciul pe care îl alegeți pentru evenimentul dumneavoastră va depinde de cum doriți să se simtă evenimentul dumneavoastră.

Exploreaza cariera de Catering privat

Antrepusele rafinat prezentate și delicioase, băuturile perfect coordonate, servirea meticuloasă și un meniu de prânz sau cină bine echilibrat și gustos – acestea sunt doar câteva dintre aspectele pe care un Private Caterer le orchestrează cu finețe creativă pentru a face un eveniment social sau corporativ memorabil.

.

Responsabilitati

Ce fac cateringul privat?

În mod normal, un furnizor privat de servicii de catering ar trebui să:

  • Pregătiți, livrați și serviți alimente și băuturi de calitate invitaților la evenimente speciale, cum ar fi aniversări personale, întâlniri de afaceri, petreceri aniversare, recepții de nuntă, evenimente de sărbători, bar/bat mitzvah, strângeri de fonduri, dușuri de nuntă, cine de repetiție și petreceri de pensionare
  • Planificați toate aspectele evenimentului; concepeți meniul; coordonați crearea, prezentarea și transportul mâncării; supervizați aranjarea mâncării; aranjați un personal de servire eficient și adecvat; organizați închirierea veselei; asistați echipa de curățenie înainte, în timpul și după eveniment
  • Întâlniți-vă cu potențialii clienți pentru a discuta despre numărul de invitați și logistică; stabiliți meniul, programul și bugetul pe baza unor estimări și, de obicei, urmând modelul de stabilire a prețurilor în dolari/persoană; răspundeți la întrebările clienților și abordați preocupările; întocmiți un contract clar și concis
  • Creați un meniu savuros, atrăgător din punct de vedere vizual, satisfăcător și echilibrat, cu feluri de mâncare care se potrivesc bine între ele; să folosească rețete adaptate la transportul de la o bucătărie din afara locului de desfășurare la locul de desfășurare; să planifice metode de servire adecvate; să își folosească cunoștințele și experiența pentru a livra meniul
  • Vizitează locurile de desfășurare a evenimentului înainte de eveniment pentru a planifica amenajarea și a examina instalațiile de bucătărie, în cazul în care se gătește la fața locului; să acorde atenție detaliilor logistice și să rezolve problemele; să abordeze plângerile privind calitatea alimentelor sau a serviciilor
  • Cuceresc sau supraveghează pregătirea alimentelor; decid dimensiunile porțiilor și prezentarea generală a alimentelor; să utilizeze bucătării din afara sau din incintă destinate pregătirii alimentelor comerciale; să supravegheze platingul decorativ
  • Înfăsurați, împachetați și transportați mâncarea, băuturile, obiectele de servire și cele decorative la locul de desfășurare a evenimentului
  • Stimarea cantităților de alimente și de ingrediente pentru a evita risipa și cheltuielile suplimentare; asigurarea legăturii cu furnizorii de alimente și cu vânzătorii de echipamente de închiriat pentru a comanda și a primi proviziile necesare și pentru a le depozita în mod corespunzător

  • Pregătiți mâncarea pentru clienți și oaspeții acestora, respectând cu strictețe practicile, procedurile și orientările privind manipularea sigură a alimentelor pentru a preveni contaminarea încrucișată și îmbolnăvirea; mențineți temperaturi adecvate pentru depozitarea și transportul alimentelor

    /li>

  • Delimitați ordinea în care să serviți produsele alimentare; asigurați reaprovizionarea alimentelor în farfuriile de servire sau serviți o cină formală pe platou
  • Mențineți o bucătărie eficientă și bine organizată; să respecte normele de sănătate, igienă și siguranță, dispunând în același timp curățarea, întreținerea și securizarea instalațiilor și verificând dacă echipamentele, cum ar fi cuptoarele și grătarele, sunt în stare de funcționare, curate și securizate
  • Intervievați, angajați, instruiți, supravegheați, evaluați, disciplinați și, uneori, concediați membrii personalului de catering, care include bucătari, persoane care se ocupă de livrări, ospătari și personalul de curățenie; să le delege sarcini specifice și să se asigure că aceștia cunosc și respectă normele de igienă, sănătate și siguranță
  • Stabilește și comunică standardele și așteptările privind performanța personalului și serviciile pentru clienți; coordonează activitățile personalului de bucătărie și de servire pentru a asigura o servire adecvată și la timp; colaborează cu bucătarii pentru a rezolva întârzierile în servire
  • Se asigură că serverele sunt politicoase și de ajutor oaspeților pentru a le oferi o experiență culinară satisfăcătoare
  • Programați orele de lucru pentru a vă asigura că un număr suficient de lucrători acoperă fiecare tură; completați serviciul în perioadele aglomerate ajutând la servirea clienților, la procesarea plăților sau la curățarea meselor
  • Gestionați costurile salariale și cheltuielile generale pentru a vă asigura că afacerea funcționează în mod profitabil; asigurați plățile; gestionați registrele angajaților; revizuiți sau completați documentele pentru obținerea licențelor, salarii și impozite și indemnizația de șomaj
  • Delegați sarcini unui asistent manager sau unui contabil, dar fiți responsabil pentru acuratețea înregistrărilor afacerii
  • Să se ocupe de evacuarea gunoiului, de controlul dăunătorilor și de curățenia în profunzime atunci când bucătăria este liberă
  • Să se promoveze prin intermediul rețelelor de relații și al recomandărilor clienților

Mediu de lucru standard

Private Caterers poate lucra din bucătăriile lor la începutul afacerii lor. Ulterior, ei pot închiria o bucătărie separată dacă gătesc în afara localului sau pot găti la fața locului în bucătăriile din localul în care vor oferi servicii, care este de obicei situat într-un cadru plăcut, în interior și în exterior. Locațiile și condițiile variază. Câteva exemple sunt casele private ale clienților, birourile corporatiste, hotelurile, stațiunile și sălile de banchete și de recepții de nuntă.
Voi lucra cu diverse instrumente de bucătărie, inclusiv cuțite ascuțite și echipamente comerciale.

În timp ce veți întâlni diferite persoane, atât atunci când clienții vă consultă, cât și atunci când îi ajutați să le serviți oaspeții, veți cheltui resurse considerabile pentru a respecta standardele alimentare și de siguranță, pentru care este esențial să purtați echipamentul adecvat și prescris.
Poate fi nevoie să călătoriți între locații sau cafenele. De asemenea, este posibil să călătoriți peste hotare, mai ales dacă lucrați pe un vas de linie.

Cu excepția cazului în care lucrați pe o navă maritimă.


Program de lucru

Opt ore de lucru pe zi și patruzeci de ore pe săptămână sunt minime. Cu toate acestea, nu este simplu să definim orele de lucru pe care le alocă Cateringul Privat pentru a-și conduce afacerea. De obicei, aceștia trebuie să supravegheze atât pregătirile în afara sau la fața locului, cât și livrarea serviciului. Aceștia lucrează cu normă întreagă și trebuie să fie pregătiți să ofere servicii la mai multe evenimente într-o zi. Deseori își petrec nopțile, weekendurile și sărbătorile pregătind și supraveghind. Sezoanele de sărbători pot prelungi considerabil orele de lucru.

Dacă sunteți manager la o firmă privată de catering și supervizați facilități de servicii alimentare și cantine corporative sau instituționale, este posibil să aveți un program de lucru mai tradițional. Cu toate acestea, trebuie să vă pregătiți în continuare să vă prezentați în scurt timp în serile, weekendurile și sărbătorile din mai multe locații. Munca în schimburi și orele lungi sunt tipice în hoteluri, restaurante și stațiuni.


Despre angajatori

În mod obișnuit, furnizorii de servicii de catering privat lucrează pe cont propriu și dețin și operează în mod independent mici firme de catering. Clienții individuali privați îi angajează, de obicei, pentru a crea și servi meniuri personalizate la evenimente sociale sau corporative, în consultare cu clienții lor. Instituțiile pot angaja firme private de catering mai mari pentru a lucra pe bază de contract anual.

Caternicii de catering privat sunt, în general, angajați sau contractați de:

  • Hoteluri
  • Restaurante și lanțuri de fast-food
  • Cafenele

  • Cateringuri contractuale
  • Cruise Liners
  • Aeriene de linie
  • .

  • Servicii feroviare
  • Servicii de feribot
  • Departamente guvernamentale

.


Sindicalizare

Asociațiile și organizațiile profesionale, cum ar fi International Caterers Association (ICA), sunt esențiale pentru furnizorii de servicii de catering privat interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare din industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe adaugă valoare CV-ului dvs. în timp ce vă consolidează acreditările și calificările

.


Provocari intalnite

Asociațiile și organizațiile profesionale, cum ar fi International Caterers Association (ICA), sunt esențiale pentru furnizorii de servicii de catering privat interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare din industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe adaugă valoare CV-ului dvs. în timp ce vă consolidează acreditările și calificările

.


Tipul de experienta necesara

Înainte de a vă lansa afacerea de catering privat sau de a obține un loc de muncă la o firmă de catering privat, ar fi bine să dobândiți experiență în domeniu prin acceptarea unor locuri de muncă legate de industrie, cum ar fi cele de bucătar, chelner și chelneriță sau gazde și hostess. Ați putea să vă pregătiți sub îndrumarea unor seniori cu experiență și să învățați abilitățile specializate necesare pentru catering.

De exemplu, pregătirea repetitivă a unui singur element din meniu sau punerea în aplicare a etichetei de servire corespunzătoare la un banchet la masă vă poate ajuta să vă pregătiți pentru a gestiona evenimente de catering de mari dimensiuni atunci când începeți să lucrați ca furnizor privat de catering.

În calitate de student, căutați în mod activ stagii de ucenicie sau stagii de practică la furnizori privați de catering actuali, astfel încât să puteți învăța de la un mentor. Școlile profesionale sau culinare și organizațiile de certificare pot, de asemenea, să vă organizeze stagii de practică. Stagiile de ucenicie pot fi de scurtă durată, de la șase luni la trei ani, și includ un număr minim de ore de curs. De obicei, veți învăța despre tehnici și instrumente de gătit și despre siguranța alimentară. Programele mai lungi pot oferi cursuri de tehnici avansate de gătit și de coacere.

Întreprinderile cu volume mari de producție cer, de obicei, experiență de lucru într-o bucătărie de mare producție, în timp ce întreprinderile mai mici oferă formare la locul de muncă.

Pentru a vă califica pentru a gestiona munca la o firmă privată de catering, ar trebui să fi urmat și finalizat programe care combină instruirea în clasă cu formarea la locul de muncă în ceea ce privește pregătirea alimentelor, igienizarea, securitatea, politicile companiei, gestionarea personalului și ținerea evidenței.

Este util să vă acumulați experiență și să vă construiți o rețea de cunoștințe din gură în gură, asigurând catering, în mod voluntar sau plătit, pentru evenimente cu familia sau prietenii, pentru funcțiile bisericești și pentru strângerile de fonduri în scopuri caritabile în școli.

.

Calificari si certificari recomandate

Nu există cerințe educaționale specifice pentru a deveni un catering privat, o diplomă de liceu este minimul pe care trebuie să îl aveți, de preferință, împreună cu o anumită experiență culinară, pentru a obține prima dvs. misiune în domeniu.

În timp ce formarea la un colegiu comunitar, o școală tehnică sau profesională, o școală culinară sau o facultate de patru ani nu este obligatorie pentru a avea succes, aceasta vă poate ajuta să rămâneți competitiv în domeniu.

Câteva școli culinare oferă, de asemenea, programe care să vă ajute să vă lansați afacerea de catering.

Dacă aspiranții la meseria de catering privat doresc să își înceapă cariera lucrând la companii de servicii alimentare, hoteluri sau lanțuri de restaurante, ei trebuie să dobândească de obicei un nivel de educație postliceală în domeniul ospitalității sau al managementului serviciilor alimentare pentru a se califica pentru programele de stagiatură în management.

Multe colegii și universități oferă programe de licență în managementul restaurantelor și al ospitalității sau în managementul serviciilor alimentare instituționale. De asemenea, puteți alege să obțineți o diplomă de asociat în domeniu oferită de colegii comunitare, institute tehnice și alte instituții. Gătitul, igienizarea alimentelor, controlul inventarului, planificarea meniului și achizițiile sunt câteva dintre subiectele de curs pe care le acoperă programele postliceale.

.


Certificari & Diplome

Pentru a lucra ca furnizor de servicii de catering privat este necesară, în general, o certificare în domeniul alimentar și al siguranței, care să demonstreze abilitățile, cunoștințele și experiența dumneavoastră. O certificare importantă și actualizată este cea pentru siguranța alimentară și manipularea alimentelor, cu condiția ca aceasta să provină de la o organizație acreditată. Puteți să o completați online sau să beneficiați de un curs condus de un instructor.

În mod obișnuit, pentru a fi certificat ca profesionist în domeniul cateringului și evenimentelor, candidații trebuie să susțină un examen care să acopere principiile din competențele de bază ale producției și marketingului alimentar, managementul băuturilor, contabilitate și contracte și acorduri. Pentru a vă pregăti pentru examen, puteți urma cursuri online de siguranță alimentară sau cele oferite la fața locului de către departamentele locale de sănătate și colegiile comunitare. Veți învăța despre depozitarea adecvată a alimentelor, bolile transmise prin alimente, igiena, controlul dăunătorilor și igienizarea. Odată ce ați obținut acreditările, trebuie să aveți grijă să le reînnoiți periodic.

Câteva asociații educaționale din domeniul ospitalității oferă o certificare voluntară, care atestă competența profesională a persoanelor care au dobândit abilități la locul de muncă, au experiență de supervizare în domeniul serviciilor alimentare și sunt specialiști în siguranța alimentară. În mod obișnuit, va trebui să treceți un examen cu variante multiple de răspuns.

În mod obișnuit, un inspector de sănătate și siguranță va trebui să evalueze și să certifice sau să obțină o licență pentru instalațiile de bucătărie din care gătiți și furnizați alimente clienților. De asemenea, este posibil să trebuiască să vă înregistrați afacerea ca furnizor privat de catering la autoritățile locale pentru a obține licența de afaceri care vă permite să vă conduceți întreprinderea. Este posibil să fie necesare verificări și inspecții periodice pentru operațiunile de alimentație publică pentru a vă menține licențele.

Câteva țări și localități impun posesia unui certificat de catering asociat cu o licență pentru a servi alcool la anumite evenimente.

Traseul acestei cariere

Pentru a deveni un catering privat de succes, este nevoie de ani de zile de dezvoltare a abilităților, de relaționare și de învățare a modului în care funcționează afacerea. În mod obișnuit, pentru început, veți deține o companie mică. Ați obține o progresie prin extinderea dimensiunii operațiunilor dvs. prin preluarea unui număr mai mare de evenimente, precum și a unor evenimente mai prestigioase, prin creșterea repertoriului meniurilor dvs., prin angajarea mai multor angajați și prin creșterea profitabilității.

Atunci când vă dezvoltați afacerea, vă puteți extinde și ofertele prin oferirea de îmbunătățiri clienților dvs., cum ar fi decorațiuni, lenjerie fină, porțelanuri, servere, bucătari la fața locului, barmani și DJ, îndreptându-vă astfel spre modelul de servicii complete.

Ați putea, de asemenea, să vă diversificați sau să vă mutați între cateringul corporatist, social, de nuntă și de concesiune.

Dacă vă începeți cariera lucrând cu firme mari de catering, pot apărea oportunități de avansare pe măsură ce compania se dezvoltă și angajații se pensionează. Performanța, experiența și dobândirea de calificări profesionale determină evoluția în carieră. Angajații cu un nivel constant de performanță ridicat pot fi eligibili pentru promovare la fiecare doi-trei ani.


Perspective de viitor

Experiența de lucru în servirea alimentelor, combinată cu o diplomă de licență în domeniul ospitalității, al restaurantelor sau al managementului serviciilor de alimentație publică, vă va îmbunătăți perspectivele de afaceri și de angajare. Abilitățile solide de servire a clienților, abilitățile de matematică și de calcul, cunoașterea tehnicilor sigure de manipulare și preparare a alimentelor, precum și licențele și certificările corespunzătoare vă vor crește șansele de angajare sau profitabilitatea.

Dezvoltare profesionala

Experiența de lucru în servirea alimentelor, combinată cu o diplomă de licență în domeniul ospitalității, al restaurantelor sau al managementului serviciilor de alimentație publică, vă va îmbunătăți perspectivele de afaceri și de angajare. Abilitățile solide de servire a clienților, abilitățile de matematică și de calcul, cunoașterea tehnicilor sigure de manipulare și preparare a alimentelor, precum și licențele și certificările corespunzătoare vă vor crește șansele de angajare sau profitabilitatea.

Extra informatii

Începerea unui serviciu de catering privat

Să fiți pregătit să investiți sau să împrumutați o sumă semnificativă pentru a vă începe afacerea. Va trebui să plătiți costuri de pornire pentru diverse resurse, inclusiv pentru închirierea unei bucătării și a unui spațiu de depozitare, pentru echipamente noi și pentru salariile personalului. Acesta este motivul pentru care unele firme de catering privat preferă să înceapă la scară mică, folosind bucătăriile personale. Cu toate acestea, nu uitați că autoritățile reglementează îndeaproape toate aceste operațiuni pentru respectarea standardelor de siguranță și igienă. Trebuie să vă asigurați că le respectați.

Aflăcărați-vă abilitățile

Aprovizionați-vă cu fiecare ocazie pentru a vă exersa abilitățile culinare. Urmați cursuri de gătit, experimentați rețete pe care le-ați putea folosi în calitate de catering privat și deveniți îndemânatic cu instrumentele și echipamentele de bucătărie. Aceste aptitudini sunt la îndemână indiferent dacă intenționați să vă începeți propria afacere sau să începeți prin a lucra pentru alții în bucătăriile lor.

Constituirea unei rețele

Constituirea unei rețele prin intermediul gurii ajută un aspirant la mesagerie privată nu numai să pună piciorul în prag pentru a dobândi clienți, ci și să se stabilească în industrie. Țineți legătura cu organizatorii de evenimente și nunți pentru a câștiga recomandări. Participarea la expoziții comerciale sau voluntariatul la evenimente caritabile vă permite să le oferiți celorlalți o degustare a mâncării dumneavoastră și să vă faceți publicitate serviciilor dumneavoastră. Este util să aveți la îndemână pliante și cărți de vizită pentru a le distribui. În plus, puteți utiliza rețelele de socializare și un site web ca mijloace tradiționale de relaționare.

Firme de catering mici și mari

Un catering privat poate deține și conduce o mică firmă de catering, fie ca proprietar unic, fie cu un partener. Astfel de firme își găsesc de obicei nișa în catering și în furnizarea de servicii pentru nunți, petreceri și banchete. Firmele mari de catering preiau operațiuni contractuale anuale pentru instituții, cum ar fi școli, cantine pentru angajați și stadioane sportive. Personalul lor este probabil să includă o echipă de manageri de catering și de asistenți și lucrători în domeniul alimentației. Angajarea și instruirea personalului de gătit și de servire, gestionarea programului acestora și rezolvarea reclamațiilor clienților sunt sarcini zilnice de care trebuie să se ocupe atât firmele mari, cât și cele mici.

Catering la fața locului și în afara localului

Cateringul la fața locului și în afara localului sunt cele două categorii principale de catering. Cateringul on-premise presupune pregătirea și servirea mâncării în același loc de desfășurare pentru clienți și invitații acestora. Cateringul off-premise se referă la sistemul în care pregătirea alimentelor este diferită de cea a servirii și trebuie transportată de la o bucătărie la locul unde se vor aduna oaspeții. În timp ce alte aspecte ale procesului pot fi similare, transportul adaugă factorul suplimentar de ambalare și siguranță pentru a menține diferitele produse alimentare la temperaturile corespunzătoare, evitând în același timp vărsarea și deteriorarea. Echipamentul utilizat include răcitoare izolate, vehicule frigorifice și încălzitoare portabile de alimente.

Siguranța este primordială

O reputație pentru calitate și siguranță poate dura câțiva ani pentru ca un furnizor privat de catering să o dezvolte. Există întotdeauna riscul de îmbolnăvire provocată de alimente în rândul utilizatorilor finali, ceea ce poate avea consecințe grave, inclusiv procese și închiderea afacerii. În mod firesc, așadar, siguranța și igiena sunt esențiale și nu există scurtături.

Diferențe în servicii

Modul de servire și prețurile sunt două dintre cele câteva diferențe dintre serviciile pe care le oferă serviciile de catering. Serviciul de catering „sit-down” reproduce serviciul de restaurant, în sensul că oaspeții rămân așezați în timp ce personalul firmei de catering se deplasează cu tăvi cu mâncare și băutură și îi servește. Deși este potrivit pentru un eveniment elegant și formal, acest tip de serviciu este scump și consumator de timp.

Corporate catering, care servește mâncare și băuturi la evenimente de afaceri și corporative, ar putea fi necesar la fața locului pentru mici întâlniri de birou până la cine fastuoase în afara sediului. Costul evenimentului ar depinde de mărimea și nivelul funcției. Organizatorii trebuie să țină cont de faptul că, indiferent de cât de extravagant este evenimentul, evenimentele corporative tind să fie relaxate, astfel încât colegii să se poată reuni pentru a face networking și a construi relații. Prin urmare, este imperativ să se angajeze un furnizor privat de servicii de catering care este specializat în servicii la evenimente corporative și care poate găsi un echilibru între furnizarea de servicii excelente și crearea unei atmosfere relaxate. Un furnizor de catering pentru nunți, într-un astfel de caz, nu numai că poate rata scopul, dar poate fi și inutil de costisitor.

In concluzie

Începerea unui serviciu de catering privat

Să fiți pregătit să investiți sau să împrumutați o sumă semnificativă pentru a vă începe afacerea. Va trebui să plătiți costuri de pornire pentru diverse resurse, inclusiv pentru închirierea unei bucătării și a unui spațiu de depozitare, pentru echipamente noi și pentru salariile personalului. Acesta este motivul pentru care unele firme de catering privat preferă să înceapă la scară mică, folosind bucătăriile personale. Cu toate acestea, nu uitați că autoritățile reglementează îndeaproape toate aceste operațiuni pentru respectarea standardelor de siguranță și igienă. Trebuie să vă asigurați că le respectați.

Aflăcărați-vă abilitățile

Aprovizionați-vă cu fiecare ocazie pentru a vă exersa abilitățile culinare. Urmați cursuri de gătit, experimentați rețete pe care le-ați putea folosi în calitate de catering privat și deveniți îndemânatic cu instrumentele și echipamentele de bucătărie. Aceste aptitudini sunt la îndemână indiferent dacă intenționați să vă începeți propria afacere sau să începeți prin a lucra pentru alții în bucătăriile lor.

Constituirea unei rețele

Constituirea unei rețele prin intermediul gurii ajută un aspirant la mesagerie privată nu numai să pună piciorul în prag pentru a dobândi clienți, ci și să se stabilească în industrie. Țineți legătura cu organizatorii de evenimente și nunți pentru a câștiga recomandări. Participarea la expoziții comerciale sau voluntariatul la evenimente caritabile vă permite să le oferiți celorlalți o degustare a mâncării dumneavoastră și să vă faceți publicitate serviciilor dumneavoastră. Este util să aveți la îndemână pliante și cărți de vizită pentru a le distribui. În plus, puteți utiliza rețelele de socializare și un site web ca mijloace tradiționale de relaționare.

Firme de catering mici și mari

Un catering privat poate deține și conduce o mică firmă de catering, fie ca proprietar unic, fie cu un partener. Astfel de firme își găsesc de obicei nișa în catering și în furnizarea de servicii pentru nunți, petreceri și banchete. Firmele mari de catering preiau operațiuni contractuale anuale pentru instituții, cum ar fi școli, cantine pentru angajați și stadioane sportive. Personalul lor este probabil să includă o echipă de manageri de catering și de asistenți și lucrători în domeniul alimentației. Angajarea și instruirea personalului de gătit și de servire, gestionarea programului acestora și rezolvarea reclamațiilor clienților sunt sarcini zilnice de care trebuie să se ocupe atât firmele mari, cât și cele mici.

Catering la fața locului și în afara localului

Cateringul la fața locului și în afara localului sunt cele două categorii principale de catering. Cateringul on-premise presupune pregătirea și servirea mâncării în același loc de desfășurare pentru clienți și invitații acestora. Cateringul off-premise se referă la sistemul în care pregătirea alimentelor este diferită de cea a servirii și trebuie transportată de la o bucătărie la locul unde se vor aduna oaspeții. În timp ce alte aspecte ale procesului pot fi similare, transportul adaugă factorul suplimentar de ambalare și siguranță pentru a menține diferitele produse alimentare la temperaturile corespunzătoare, evitând în același timp vărsarea și deteriorarea. Echipamentul utilizat include răcitoare izolate, vehicule frigorifice și încălzitoare portabile de alimente.

Siguranța este primordială

O reputație pentru calitate și siguranță poate dura câțiva ani pentru ca un furnizor privat de catering să o dezvolte. Există întotdeauna riscul de îmbolnăvire provocată de alimente în rândul utilizatorilor finali, ceea ce poate avea consecințe grave, inclusiv procese și închiderea afacerii. În mod firesc, așadar, siguranța și igiena sunt esențiale și nu există scurtături.

Diferențe în servicii

Modul de servire și prețurile sunt două dintre cele câteva diferențe dintre serviciile pe care le oferă serviciile de catering. Serviciul de catering „sit-down” reproduce serviciul de restaurant, în sensul că oaspeții rămân așezați în timp ce personalul firmei de catering se deplasează cu tăvi cu mâncare și băutură și îi servește. Deși este potrivit pentru un eveniment elegant și formal, acest tip de serviciu este scump și consumator de timp.

Corporate catering, care servește mâncare și băuturi la evenimente de afaceri și corporative, ar putea fi necesar la fața locului pentru mici întâlniri de birou până la cine fastuoase în afara sediului. Costul evenimentului ar depinde de mărimea și nivelul funcției. Organizatorii trebuie să țină cont de faptul că, indiferent de cât de extravagant este evenimentul, evenimentele corporative tind să fie relaxate, astfel încât colegii să se poată reuni pentru a face networking și a construi relații. Prin urmare, este imperativ să se angajeze un furnizor privat de servicii de catering care este specializat în servicii la evenimente corporative și care poate găsi un echilibru între furnizarea de servicii excelente și crearea unei atmosfere relaxate. Un furnizor de catering pentru nunți, într-un astfel de caz, nu numai că poate rata scopul, dar poate fi și inutil de costisitor.

Sfat?

Pe măsură ce afacerea dvs. evoluează, învățați diferite seturi de abilități și ajutați-i și pe alții să facă acest lucru. Investiți timp și resurse pentru a vă dezvolta echipa și răsplătiți-i pentru o treabă bine făcută. Planificarea și pregătirea pot dura săptămâni și luni pentru un eveniment care se termină și se șterge în câteva ore. Chiar și așa, este o emoție să vă vedeți rezultatele creative. În ceea ce privește partea practică, pregătiți-vă din timp cumpărăturile, mâncarea și vehiculul de catering. Lucrați cu o listă de bagaje esențiale. Includeți oale și tigăi curate, cârpe de vase și produse de siguranță, cum ar fi o trusă de prim ajutor și mănuși.

Cursuri gratuite bazate pe aptitudinile necesare pentru aceasta cariera

Vrei sa afli cum interactionezi cu cei din jur?

Dureaza 2 minute. Complet gratuit.