Invata bine

Afla care sunt carierele potrivite pentru tine, citeste informatii despre ele, fa cursuri certificate pentru a putea avea un castig.

Select Your Favourite
Category And Start Learning.

Restaurator

Restaurateurs are creative entrepreneurs who excel at spotting trends and building a unique culinary brand. They steer the everyday chaos and drama of a restaurant towards fitting profitability and reputation. They serve as the heroic backbone of their restaurant.

Citeste mai mult
Denumiri alternative
  • Proprietar de restaurant
  • Operator de restaurant
  • Proprietar de cafenea
Vrei sa stii ce aptitudini ai? Te invitam sa faci un test gratuit, in urma caruia poti afla care sunt punctele tale forte si ce meserii ti se potrivesc
Incepe testul de aptitudini
Salariu lunar net,
in Romania, pentru
Restaurator
Salariu minim 1.912 RON Poate varia cu 10% mai puțin
Salariu mediu 3.091 RON Media pieței de muncă
Salariu mare 4.269 RON Poate varia cu 10% mai mult
Salariile pentru Restaurator in afara Romaniei
USA
$72.600 An ~ $6.050 luna
UK
£35.874 An ~ £2.990 luna

Esti interesat de o cariera ca Restaurator?
Inregistreaza la urmatoarele cursuri recomandate pentru aceasta meserie. Primesti certificari!

Cariera de Restaurator este potrivita pentru persoanele ce au trasaturile de personalitate:

Vrei sa stii care este profilul tau? Foloseste platforma xxx pentru a afla care sunt carierele potrivite pentru tine. Parcurge testul de profilare si iti dam rezultatul pe loc. Gratuit.

Chefii, odată angajați ai nobilimii franceze, s-au trezit fără loc de muncă după Revoluția Franceză și și-au deschis localuri de gastronomie fină, oferind mese cu preț fix pentru mase.

.

Exploreaza cariera de Restaurator

Restauratorii sunt antreprenori creativi care excelează în identificarea tendințelor și în construirea unui brand culinar unic. Aceștia conduc haosul de zi cu zi și drama unui restaurant spre profitabilitate și reputație potrivite. Ei servesc drept coloana vertebrală eroică a restaurantului lor.

.

Responsabilitati

Ce fac restauratorii?

Un Restaurator ar trebui în mod obișnuit să:

  • Să asigure investiții financiare și împrumuturi pentru a înființa restaurantul și să analizeze costurile fixe și discreționare pentru a ajuta la asigurarea profitabilității acestuia
  • Să dezvolte structura ierarhică de management și să bugeteze costurile de pornire a restaurantului, inclusiv taxele pentru licențe și autorizații<
  • /li>
  • Gestionați angajarea și recrutarea, delegarea corespunzătoare a sarcinilor, programele de formare, evaluările de performanță și promovarea culturii de echipă, precum și gestionarea salariilor
  • Monitorizați promovarea și relațiile publice, datele de vânzări, reacțiile clienților, zonele cu probleme și dezvoltarea brandului
  • Crearea unei ambianțe confortabile și prietenoase pentru clienți, confirmarea rezervărilor, petrecerea timpului vizitând și salutând oaspeții, răspunsul prompt la reclamații și servirea clienților
  • Servirea clienților în timpul orelor de vârf și organizarea de petreceri de sărbători/reduceri sezoniere pentru a atrage mai mulți clienți
  • Să urmăriți alocările bugetare, punctele de preț ale meniului și achizițiile de ingrediente alimentare și echipamente
  • Să dezvoltați un program de control al inventarului care să reducă costurile și un program care să gestioneze întreținerea și reparațiile echipamentelor

Mediu de lucru standard

Restaurantele pot fi foarte haotice și tensionate de cele mai multe ori. Acestea trebuie să fie gestionate în mod corespunzător și rațional. Îmbrăcămintea de afaceri trebuie să fie cât se poate de profesională pentru a-i face pe ceilalți să știe că „tu ești șeful”.”

.


Program de lucru

De obicei, prima persoană care sosește și ultima care pleacă, prezența unui restaurator este necesară, mai ales în perioadele aglomerate, cum ar fi sărbătorile și weekend-urile.


Despre angajatori

Restauratorii sunt, de obicei, antreprenori independenți care pot conduce un singur restaurant sau un lanț de restaurante, fie singuri, fie în parteneriat cu indivizi cu aceeași mentalitate.

Restauratorii sunt, în general, angajați de:

Nimeni în afară de clientul care este regele


Sindicalizare

Asociațiile și organizațiile profesionale sunt o resursă crucială pentru cei interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare în industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe asociații arată excelent în CV-ul dumneavoastră pentru a vă consolida acreditările și calificările ca restaurator.


Provocari intalnite

Asociațiile și organizațiile profesionale sunt o resursă crucială pentru cei interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare în industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe asociații arată excelent în CV-ul dumneavoastră pentru a vă consolida acreditările și calificările ca restaurator.


Tipul de experienta necesara

Experiența vastă în managementul restaurantelor va fi foarte utilă. Adesea, atât programele de licență, cât și cele de absolvire a postului de restaurator includ un stagiu de practică la un restaurant local sau la o café școală. Această experiență practică vă permite să lucrați cu clienții, cu personalul de bucătărie și cu serverele.

Calificari si certificari recomandate

Puteți învăța complexitatea de a deține o unitate de produse alimentare și băuturi prin intermediul școlilor publice și private care oferă diplome de asociat, de licență și de masterat în domeniul ospitalității și al managementului restaurantelor.

Programele se pot concentra exclusiv pe managementul afacerilor în industria restaurantelor sau pot infuza arta culinară în cadrul curriculumului. Clasele complet și parțial online sunt disponibile în programele de diplomă în Managementul Restaurantelor care ar putea necesita unele cursuri de educație generală anterioare sau o anumită experiență în domeniul restaurantelor.


Certificari & Diplome

Un restaurator are nevoie de licențe și permise pentru a deschide un restaurant, inclusiv o licență de afaceri, o licență pentru băuturi alcoolice, o licență pentru servicii alimentare, un permis de manipulare a alimentelor și un permis pentru a pune semnul restaurantului. De asemenea, pot fi incluse documente legale și certificarea opțională prin intermediul organizațiilor profesionale pentru a arăta că aveți cunoștințele necesare pentru a gestiona un restaurant.

Traseul acestei cariere

Este aproape imposibil să găsești o singură măsură magică care să măsoare succesul sau rentabilitatea investițiilor (ROI) unei afaceri de restaurant. Totuși, există mai multe modalități de a măsura succesul, iar împreună, acești parametri oferă o perspectivă mai bună. Cea mai critică măsură a succesului, dacă doriți să rămâneți în afaceri, va fi întotdeauna dacă oamenii vă vor patrona restaurantul.

O analiză detaliată a numărului de urmăritori sociali prin Twitter, Instagram sau Facebook vă va ajuta să vă faceți o idee corectă despre cât de reușită se dovedește a fi afacerea dvs. de Restaurant. Cercetările arată că o diferență de o jumătate de stea în evaluarea unei recenzii pe Yelp poate face ca afacerea Restaurantului să oscileze cu un procent uriaș de 27 %.

Administrarea unui Restaurant nu este o joacă de copii și necesită să te ocupi de cifre zi de zi pentru a obține informații reale despre cât de bine funcționează Restaurantul tău. Trebuie să vă obișnuiți să calculați parametri precum costul bunurilor vândute, procentul costului forței de muncă, punctul de echilibru, procentul costului alimentelor, profitul brut, rata de rotație a stocurilor și marja netă de profit, dar și retenția, achiziția și satisfacția clienților, precum și rata de rotație a angajaților și a meselor.

Cei mai mulți restauratori care au reușit să treacă de primii doi ani ar putea să se descurce lucrând doar șase-zece ore pe săptămână. Restaurantul începe să înregistreze profituri. Împrumuturile sunt, de obicei, complet achitate. Câțiva așteaptă cu nerăbdare să își cumpere finanțatorii.


Perspective de viitor

Persoanele pasionate de ospitalitate, cu multă răbdare și resurse financiare adecvate ar avea cele mai bune șanse de a deschide și menține un restaurant.

Dezvoltare profesionala

Persoanele pasionate de ospitalitate, cu multă răbdare și resurse financiare adecvate ar avea cele mai bune șanse de a deschide și menține un restaurant.

Extra informatii

Un restaurator este, de obicei, managerul de top al unei locații private sau francizate. Restauratorii își împart timpul între gestionarea bucătăriei, a sălii de mese și a biroului din spate.

Listele de verificare – un ingredient al succesului

Listele de verificare pentru deschidere și închidere îi ajută pe Restauratori să reducă uitarea, să diminueze eroarea umană, să scurteze timpul necesar pentru a finaliza o sarcină și să crească calitatea execuției fiecărei sarcini. Internetul abundă în modele de exemple care permit realizarea unor versiuni personalizate.

Achiziționarea și reînnoirea licențelor și permiselor

Licențele de afaceri și de băuturi alcoolice sunt emise de guvern și trebuie reînnoite la intervale regulate. Acestea sunt, după cum se știe, dificil de obținut și foarte ușor de pierdut. O licență pentru servicii de alimentație publică este eliberată de către departamentul de sănătate al orașului pentru a verifica în mod regulat dacă restaurantul funcționează în conformitate cu reglementările privind siguranța alimentară a restaurantului. Un permis de manipulare a alimentelor trebuie să fie achiziționat de către angajați și reînnoit la fiecare trei-cinci ani pentru a garanta că restaurantul respectă reglementările privind salubritatea, depozitarea, protecția și prepararea alimentelor.

Care sunt șansele de reușită?

Aproximativ unul din patru restaurante se închide sau își schimbă proprietarul în primul an, iar aproximativ 60 la sută dintre ele eșuează în primii trei ani. Doar forța de muncă și mâncarea reprezintă aproape 65-70 la sută din doar deschiderea ușii.

Câteva strategii utile

Constituiți un Rolodex stabil de bucătari, bucătari, ospătari și alt personal. Ar trebui să vă puteți depista angajații în cazul în care încep să cadă la locul de muncă și să puteți angaja pe cei mai buni într-o clipă, dacă este necesar.

Știți cum să jucați sau să calmați puterile din zona dvs., inclusiv sindicatul local și alte întreprinderi și interese locale. Licența dvs. pentru băuturi alcoolice, frecvența și severitatea inspecțiilor și chiar acoperirea mediatică depind de acest lucru.

Învățați să vă cunoașteți furnizorii în timp ce inspectați cu regularitate fiecare foaie de livrare. Odată ce ați pus toate acestea la punct, aveți nevoie de un investitor sau de suficienți bani puși deoparte pentru a vă menține operațiunile timp de șase luni în cele din urmă.

In concluzie

Un restaurator este, de obicei, managerul de top al unei locații private sau francizate. Restauratorii își împart timpul între gestionarea bucătăriei, a sălii de mese și a biroului din spate.

Listele de verificare – un ingredient al succesului

Listele de verificare pentru deschidere și închidere îi ajută pe Restauratori să reducă uitarea, să diminueze eroarea umană, să scurteze timpul necesar pentru a finaliza o sarcină și să crească calitatea execuției fiecărei sarcini. Internetul abundă în modele de exemple care permit realizarea unor versiuni personalizate.

Achiziționarea și reînnoirea licențelor și permiselor

Licențele de afaceri și de băuturi alcoolice sunt emise de guvern și trebuie reînnoite la intervale regulate. Acestea sunt, după cum se știe, dificil de obținut și foarte ușor de pierdut. O licență pentru servicii de alimentație publică este eliberată de către departamentul de sănătate al orașului pentru a verifica în mod regulat dacă restaurantul funcționează în conformitate cu reglementările privind siguranța alimentară a restaurantului. Un permis de manipulare a alimentelor trebuie să fie achiziționat de către angajați și reînnoit la fiecare trei-cinci ani pentru a garanta că restaurantul respectă reglementările privind salubritatea, depozitarea, protecția și prepararea alimentelor.

Care sunt șansele de reușită?

Aproximativ unul din patru restaurante se închide sau își schimbă proprietarul în primul an, iar aproximativ 60 la sută dintre ele eșuează în primii trei ani. Doar forța de muncă și mâncarea reprezintă aproape 65-70 la sută din doar deschiderea ușii.

Câteva strategii utile

Constituiți un Rolodex stabil de bucătari, bucătari, ospătari și alt personal. Ar trebui să vă puteți depista angajații în cazul în care încep să cadă la locul de muncă și să puteți angaja pe cei mai buni într-o clipă, dacă este necesar.

Știți cum să jucați sau să calmați puterile din zona dvs., inclusiv sindicatul local și alte întreprinderi și interese locale. Licența dvs. pentru băuturi alcoolice, frecvența și severitatea inspecțiilor și chiar acoperirea mediatică depind de acest lucru.

Învățați să vă cunoașteți furnizorii în timp ce inspectați cu regularitate fiecare foaie de livrare. Odată ce ați pus toate acestea la punct, aveți nevoie de un investitor sau de suficienți bani puși deoparte pentru a vă menține operațiunile timp de șase luni în cele din urmă.

Sfat?

Nu serviți doar mâncare în restaurantul dumneavoastră. Împliniți visele cu gust. Antrenați-vă chelnerii să fie prietenoși. Mâncarea dvs. poate câștiga apetitul clienților, dar manierele dvs. le vor câștiga inimile.

Cursuri gratuite bazate pe aptitudinile necesare pentru aceasta cariera

Vrei sa afli cum interactionezi cu cei din jur?

Dureaza 2 minute. Complet gratuit.