Un restaurator este, de obicei, managerul de top al unei locații private sau francizate. Restauratorii își împart timpul între gestionarea bucătăriei, a sălii de mese și a biroului din spate.
Listele de verificare – un ingredient al succesului
Listele de verificare pentru deschidere și închidere îi ajută pe Restauratori să reducă uitarea, să diminueze eroarea umană, să scurteze timpul necesar pentru a finaliza o sarcină și să crească calitatea execuției fiecărei sarcini. Internetul abundă în modele de exemple care permit realizarea unor versiuni personalizate.
Achiziționarea și reînnoirea licențelor și permiselor
Licențele de afaceri și de băuturi alcoolice sunt emise de guvern și trebuie reînnoite la intervale regulate. Acestea sunt, după cum se știe, dificil de obținut și foarte ușor de pierdut. O licență pentru servicii de alimentație publică este eliberată de către departamentul de sănătate al orașului pentru a verifica în mod regulat dacă restaurantul funcționează în conformitate cu reglementările privind siguranța alimentară a restaurantului. Un permis de manipulare a alimentelor trebuie să fie achiziționat de către angajați și reînnoit la fiecare trei-cinci ani pentru a garanta că restaurantul respectă reglementările privind salubritatea, depozitarea, protecția și prepararea alimentelor.
Care sunt șansele de reușită?
Aproximativ unul din patru restaurante se închide sau își schimbă proprietarul în primul an, iar aproximativ 60 la sută dintre ele eșuează în primii trei ani. Doar forța de muncă și mâncarea reprezintă aproape 65-70 la sută din doar deschiderea ușii.
Câteva strategii utile
Constituiți un Rolodex stabil de bucătari, bucătari, ospătari și alt personal. Ar trebui să vă puteți depista angajații în cazul în care încep să cadă la locul de muncă și să puteți angaja pe cei mai buni într-o clipă, dacă este necesar.
Știți cum să jucați sau să calmați puterile din zona dvs., inclusiv sindicatul local și alte întreprinderi și interese locale. Licența dvs. pentru băuturi alcoolice, frecvența și severitatea inspecțiilor și chiar acoperirea mediatică depind de acest lucru.
Învățați să vă cunoașteți furnizorii în timp ce inspectați cu regularitate fiecare foaie de livrare. Odată ce ați pus toate acestea la punct, aveți nevoie de un investitor sau de suficienți bani puși deoparte pentru a vă menține operațiunile timp de șase luni în cele din urmă.
Sfat?
Nu serviți doar mâncare în restaurantul dumneavoastră. Împliniți visele cu gust. Antrenați-vă chelnerii să fie prietenoși. Mâncarea dvs. poate câștiga apetitul clienților, dar manierele dvs. le vor câștiga inimile.