Un dietetician are nevoie, de obicei, de o diplomă de licență în dietetică, știința nutriției, nutriție clinică, nutriție în domeniul sănătății publice, managementul alimentelor și al nutriției, managementul sistemelor de servicii alimentare.
În unele țări, trebuie să fiți înregistrat la organizația locală de sănătate după ce ați terminat o diplomă de licență aprobată în dietetică. Candidații care au o diplomă în biochimie, științe biomedicale, științe ale sănătății și nutriție umană, științe nutriționale, fiziologie vor fi, de asemenea, luați în considerare dacă au o diplomă postuniversitară aprobată. De asemenea, vă puteți înscrie la programe acreditate cu o durată de trei până la patru ani.
Intrarea în profesie fără o diplomă aprobată sau o calificare postuniversitară este posibilă în calitate de practician asistent dietetic. Angajatorul dvs. vă poate sprijini să studiați pentru a obține o diplomă aprobată pentru a deveni dietetician, mulți dintre aceștia având o diplomă academică avansată.
Certificari & Diplome
Programele de certificare de succes protejează bunăstarea publică prin încorporarea unui Cod de etică. Investigând dieteticienii care practică în afara Codului se câștigă încrederea și respectul, care sunt cele mai importante elemente pentru a asigura viitorul unui profesionist. Dieteticienii pot alege să obțină certificări de specialitate în subiecte precum nutriția oncologică, nutriția pediatrică, nutriția renală sau dietetica sportivă.
Autorizarea se face de către entități guvernamentale individuale și, de obicei, necesită promovarea unui examen și a unui interviu, pe lângă îndeplinirea unor cerințe de eligibilitate, cum ar fi un nivel minim de educație, experiență profesională, formare sau finalizarea unui stagiu, a unei rezidențe sau a unei ucenicii.