Invata bine

Afla care sunt carierele potrivite pentru tine, citeste informatii despre ele, fa cursuri certificate pentru a putea avea un castig.

Select Your Favourite
Category And Start Learning.

Dietician clinic

As an integral part of the healthcare team and the only nutrition professionals who are statutorily regulated, Clinical Dietitians can influence public perception of nutrition and bring about a much-needed change in their awareness of the link between food and health.

Citeste mai mult
Denumiri alternative
  • Dietetician clinic înregistrat
  • Dietetician clinic certificat
  • Dietetician cercetător
Vrei sa stii ce aptitudini ai? Te invitam sa faci un test gratuit, in urma caruia poti afla care sunt punctele tale forte si ce meserii ti se potrivesc
Incepe testul de aptitudini
Salariile pentru Dietician clinic in afara Romaniei
USA
$58.166 An ~ $4.847 luna
UK
£40.884 An ~ £3.407 luna

Esti interesat de o cariera ca Dietician clinic?
Inregistreaza la urmatoarele cursuri recomandate pentru aceasta meserie. Primesti certificari!

Cariera de Dietician clinic este potrivita pentru persoanele ce au trasaturile de personalitate:

Vrei sa stii care este profilul tau? Foloseste platforma xxx pentru a afla care sunt carierele potrivite pentru tine. Parcurge testul de profilare si iti dam rezultatul pe loc. Gratuit.

Cuvântul dietetică provine din cuvântul grecesc diaita, însemnând mod de viață. Încă din cele mai vechi timpuri înregistrate, nutriția a făcut parte din cauza, vindecarea și prevenirea bolilor.

Exploreaza cariera de Dietician clinic

Ca parte integrantă a echipei de asistență medicală și ca singurii profesioniști în nutriție care sunt reglementați prin lege, dieteticienii clinici pot influența percepția publică asupra nutriției și pot aduce o schimbare atât de necesară în ceea ce privește conștientizarea legăturii dintre alimentație și sănătate.

Responsabilitati

Ce fac dieteticienii clinicieni?

Un dietetician clinic ar trebui, de obicei, să:

  • Lucra într-un spital, clinică sau în cadrul comunității pentru a evalua nevoile de sănătate și nutriționale ale pacienților cu diverse afecțiuni de sănătate; îi educă și îi consilia cu privire la modul de îmbunătățire a sănătății lor; îi sprijină să facă alegeri adecvate în ceea ce privește stilul de viață și alimentația
  • .Tratați afecțiuni clinice complexe, cum ar fi oboseala cronică, diabetul, tulburările de alimentație, alergiile și intoleranța alimentară, sindromul colonului iritabil (IBS), insuficiența renală și malnutriția
  • Editați, monitorizați, revizuiți și îmbunătățiți planurile de îngrijire a meselor și de nutriție în funcție de preferințele și bugetul clientului lor
  • /li>
  • Documentează progresul pacientului lor; redactează rapoarte și note de caz; păstrează înregistrări exacte ale evaluărilor, intervențiilor și altor date relevante
  • Dă sesiuni de grup pentru pacienți și echipe multidisciplinare de profesioniști din domeniul sănătății privind alimentația & nutriție; colaborează cu aceștia pentru a asigura o îngrijire centrată pe pacient
  • Liabilează cu personalul spitalului și cu agențiile externe pentru a asigura o tranziție ușoară a pacienților externați înapoi în comunitate; continuă să ofere sprijin dietetic dacă este necesar
  • Promovarea unei mai bune stări de sănătate și a bunăstării prin informarea publicului cu privire la importanța dietei și a nutriției în prevenirea sau gestionarea unor boli specifice sau a unor tulburări alimentare
  • Consiliați departamentele de catering ale spitalelor cu privire la cerințele dietetice specifice ale pacienților; sprijiniți școlile în furnizarea de mese școlare sănătoase
  • li>Consiliați sportivii și alte persoane implicate în sport și exerciții fizice cu privire la modul în care dieta le poate optimiza performanța și recuperarea după accidentări
  • Pregătiți pachete de informații, pliante și alte materiale educaționale și promoționale privind alegerile alimentare sănătoase; țineți pasul cu cele mai recente cercetări în domeniul științei alimentare și nutriționale sau contribuiți la acestea
  • /li>
  • Furnizați informații personalizate pentru anumite persoane sau grupuri cu nevoi similare; de exemplu, învățați un client planificarea meselor care să îi echilibreze glicemia
  • Întâlniți-vă cu pacienții sau lucrați ca și consultanți pentru o varietate de organizații; petreceți timp cu sarcini de marketing și administrative
  • Formați și îndrumați studenții preînregistrați; sprijiniți și supervizați personalul mai puțin experimentat
  • Dezvoltați noi produse alimentare și evaluați conținutul lor nutrițional; înființați și monitorizați studiile clinice; consiliați industria alimentară și farmaceutică

Mediu de lucru standard

Dieteticienii clinici lucrează de cele mai multe ori în interior, într-un spital, centru de sănătate sau clinică și au o sală de consultații privată. Dieteticienii comunitari pot fi nevoiți să se deplaseze la nivel local pentru a se întâlni cu clienții. Dacă sunteți implicat în cercetare, este posibil să lucrați într-un laborator.

Codul vestimentar ar putea varia în funcție de tipul de loc de muncă și de tipul de unitate medicală în care lucrați. În general, pacienții preferă ca furnizorii lor de servicii medicale să poarte halate albe, mai degrabă decât halate sau haine de gală. O uniformă îngrijită și care se potrivește bine, pantofi cu vârful închis, părul scurt sau asigurat și parfumuri subtile și blânde contribuie în mare măsură la stabilirea încrederii pacienților în dumneavoastră. Uneori este posibil să aveți nevoie de echipament de protecție, cum ar fi mănuși chirurgicale. Purtați o ținută cu aspect profesional atunci când efectuați activități administrative sau participați la conferințe.


Program de lucru

Majoritatea dieteticienilor clinicieni lucrează cu normă întreagă. În sistemele de sănătate finanțate din fonduri publice, veți lucra de obicei 37,5 ore pe săptămână, în mod standard. În alte forme de exercitare a profesiei, veți lucra de obicei între orele 9.00 și 17.00 și ore suplimentare sau în weekend, dacă este necesar.

Dacă lucrați pe cont propriu, vă veți adapta programul în funcție de disponibilitatea clienților și puteți lucra și seara și în weekend. Sunt posibile job-sharing-ul, munca cu fracțiune de normă și oportunitățile de întrerupere a carierei.


Despre angajatori

Este posibil să lucrați pe cont propriu și ca liber profesionist în cadrul unui cadru clinic, în sport și în sectorul privat al sănătății, precum și în industria alimentară, în companiile de relații publice și în mass-media.

Este posibil să aveți nevoie de calificări suplimentare pentru a lucra în străinătate, dacă calificările dvs. actuale nu sunt recunoscute la nivel mondial.

Dieteticienii clinici sunt în general angajați de către:

  • Spitalele publice și private
  • Spitalurile publice și private
  • Funcțiile de îngrijire medicală și rezidențială
  • Centrele de îngrijire în regim ambulatoriu
  • Autoritățile locale./li>
  • Companii de catering
  • Fabricanți de alimente și băuturi
  • Clanțuri de supermarketuri
  • Asociații comerciale
  • Educație & Cercetare
  • Companii farmaceutice
  • Companii de relații publice
  • Companii de editare
  • Organizații guvernamentale
  • Organizații neguvernamentale
  • Organizații internaționale de ajutorare
  • Cluburi sportive profesioniste
  • Câmpuri olimpice
  • Câmpuri olimpice

.


Sindicalizare

Asociațiile și organizațiile profesionale sunt esențiale pentru dieteticienii clinicieni interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare în industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe dintre ele arată excelent în CV-ul dvs. în timp ce vă consolidează acreditările și calificările.

Prin aderarea la o asociație locală care este membră a Confederației Internaționale a Asociațiilor de Dietetică (ICDA), Dieteticienii Clinici pot beneficia de rețeaua ICDA, de buletinele informative și de congresul internațional.


Provocari intalnite

Asociațiile și organizațiile profesionale sunt esențiale pentru dieteticienii clinicieni interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare în industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe dintre ele arată excelent în CV-ul dvs. în timp ce vă consolidează acreditările și calificările.

Prin aderarea la o asociație locală care este membră a Confederației Internaționale a Asociațiilor de Dietetică (ICDA), Dieteticienii Clinici pot beneficia de rețeaua ICDA, de buletinele informative și de congresul internațional.


Tipul de experienta necesara

Majoritatea dieteticienilor clinicieni trebuie să efectueze un stagiu de practică care cuprinde câteva sute de ore de formare supravegheată. Îl puteți urma după ce ați terminat cursurile pentru diploma de licență, dacă nu face parte din programul de patru ani.

Stagiile de practică în dietetică se desfășoară de obicei în cadrul unui domeniu de specialitate în alimentație și nutriție, inclusiv terapia medicală de nutriție, cercetarea în domeniul nutriției clinice, nutriția pediatrică, nutriția comunitară și nutriția geriatrică.

Studenții pot încerca, de asemenea, să obțină o experiență de muncă voluntară sau plătită ca asistent practicant dietetic sau ca lucrător de sprijin dietetic pentru a dobândi informații valoroase despre acest rol și pentru a-și arăta angajamentul și înțelegerea domeniului. Contactarea managerului dietetic de la un spital local sau a unei organizații de caritate legate de nutriție pentru a se informa despre oportunități poate fi benefică.

Calificari si certificari recomandate

Dieteticienii clinici au nevoie de obicei de o diplomă de licență de patru ani în dietetică, alimente și nutriție, nutriție clinică, biochimie nutrițională în domeniul sănătății publice, științe biomedicale, științe ale sănătății, științe nutriționale sau domenii conexe. Puteți urma programe de nutriție acreditate prin studii tradiționale în campus sau prin învățare la distanță, sau o combinație a celor două. Cerințele de intrare pot varia de la un curs la altul; verificați cu furnizorii individuali pentru detalii exacte.

Lucrările de curs pot include anatomie, fiziologie, chimie, biochimie, matematică de bază, statistică, epidemiologie, psihologie și microbiologie. Informatica, sociologia, afacerile, economia, știința alimentației și nutriției și managementul serviciilor alimentare sunt componente esențiale ale cursurilor. Asigurați-vă că aveți cunoștințe semnificative despre micro și macronutrienți, analiza senzorială, oncologie, wellness, studii globale și nutriție comunitară.


Certificari & Diplome

Programele acreditate asigură faptul că aspiranții la dieteticieni clinici au prerechizitele esențiale pentru a aplica pentru licența sau certificarea obligatorie de care au nevoie de obicei pentru a începe să practice. Pe lângă diploma de licență, candidații ar putea fi nevoiți să efectueze un stagiu supravegheat și să treacă un examen de calificare.

Dieteticienii pot căuta certificări suplimentare de specialitate în domenii precum nutriția oncologică, pediatrică și renală sau dietetica sportivă. Certificarea voluntară de la o organizație obiectivă și reputată vă poate ajuta să obțineți credibilitate profesională, să vă evidențiați pe o piață a muncii competitivă și să deveniți un consultant independent.

Programele de certificare de succes protejează bunăstarea publică prin încorporarea unui Cod de etică. Investigând membrii care practică în afara Codului, se câștigă încrederea și respectul comunității, care sunt cele mai importante elemente pentru a asigura viitorul unui dietetician clinic.

Traseul acestei cariere

Performanțele, experiența și dobândirea de calificări profesionale conduc la evoluția în carieră. Calea pe care o veți alege va depinde de interesele dumneavoastră profesionale, de exemplu, să lucrați într-un rol în comunitate, la domiciliul pacienților sau într-o clinică de medicină generală. Poți decide să te specializezi într-un domeniu, cum ar fi gastroenterologia, diabetul sau cancerul, sau cu un anumit grup de clienți, cum ar fi copiii sau persoanele în vârstă.

Dieteticienii clinici din mediul spitalicesc pot avansa la roluri de specialist și apoi la nivel de management, cu responsabilitate pentru o echipă, un departament și un buget. Dieteticienii din industria alimentară și a băuturilor pot evolua spre roluri de dezvoltare a produselor și de marketing. Puteți alege să finalizați o formare suplimentară și să vă îndreptați spre predare și cercetare; există, de asemenea, oportunități în sport, educație pentru sănătate, relații publice, cercetare științifică și jurnalism.

Munca pe cont propriu este, de asemenea, o opțiune, oferindu-vă flexibilitatea de a alege modul în care se dezvoltă cariera dvs. în funcție de interesele dvs. Aceasta ar putea implica combinarea muncii de freelancer sau de consultanță cu alte activități, cum ar fi scrierea pentru publicații de sănătate.


Perspective de viitor

Nu numai că perspectivele de angajare pentru dieteticienii clinici sunt excelente, dar domeniul general al nutriției se extinde, de asemenea, pentru a include programe de bunăstare, o varietate mai mare de servicii dietetice și o extindere și educație globală.

Dezvoltare profesionala

Nu numai că perspectivele de angajare pentru dieteticienii clinici sunt excelente, dar domeniul general al nutriției se extinde, de asemenea, pentru a include programe de bunăstare, o varietate mai mare de servicii dietetice și o extindere și educație globală.

Extra informatii

Dieteticienii clinici sunt special pregătiți să traducă știința nutriției în sfaturi practice și sfaturi medicale pentru promovarea sănătății și gestionarea bolilor. În mod obișnuit, ei se ocupă de pacienții cu diabet, boli cardiovasculare, cancer, chirurgie bariatrică și alte afecțiuni acute de sănătate. De asemenea, ei pot lucra în domeniile sănătății mintale și publice și al dizabilităților de învățare.

O percepție greșită comună

Este obișnuit ca oamenii să creadă că dieteticienii și nutriționiștii fac același lucru, dar adevărul este că aceste două profesii sunt foarte diferite în ceea ce privește educația, calificările și rolurile de zi cu zi.

Rolul unui dietetician

Dieteticienii nu urmăresc doar ultimele tendințe în materie de dietă și fac recomandări standardizate pacienților lor. Ei elaborează programe de dietă și nutriție adaptate la obiectivele și nevoile personale ale unui individ. Dieteticienii nu lucrează doar cu clienți individuali; ei lucrează, de asemenea, cu medici, factori de decizie politică, lideri din industrie, cercetători de piață și educatori pentru a asigura cele mai bune practici de sănătate și nutriție.

Cum devii un dietetician înregistrat?

Pentru a deveni dietetician înregistrat, o persoană trebuie să finalizeze, în general, o diplomă de licență în nutriție umană și dietetică de la un program acreditat. De asemenea, trebuie să treacă printr-o perioadă fixă de experiență practică supravegheată în consiliere, gestionarea bolilor, sănătatea populației și sistemele alimentare. Este obligatorie promovarea unui examen de înregistrare dietetică. Diplomele de masterat și doctoratele sunt calificări suplimentare, dar opționale. Titluri protejate Termenii „dietetician” și „dietetician înregistrat” sunt titluri protejate. Candidații trebuie să se înregistreze, de obicei, la un organism de reglementare dietetică acreditat în locația în care doresc să profeseze.

Dietetician vs. dietetician înregistrat. Nutriționist

Principala diferență între dieteticieni și nutriționiști este că nutriționiștii nu sunt trași la răspundere de un colegiu de reglementare, astfel încât oricine poate folosi titlul. Spre deosebire de dieteticieni, nutriționiștii lucrează în principal cu clienți individuali. În calitate de experți în alimentație și nutriție, nutriționiștii îi sfătuiesc pe oameni să ducă un stil de viață mai sănătos și să atingă obiectivele legate de sănătate.

Cum devii nutriționist?

Persoanele care doresc să devină nutriționiști pot finaliza un program de colegiu bazat pe nutriție și un stil de viață sănătos sau pot studia online. Persoanele care se autointitulează nutriționiști pot avea diferite niveluri de educație și, uneori, pot să nu aibă deloc educație nutrițională.

Nu există organisme de reglementare care să reglementeze titlurile de carieră, cum ar fi nutriționist, antrenor de sănătate, nutriționist înregistrat, antrenor de wellness și specialist în nutriție. Titlurile de „nutriționist” și „nutriționist înregistrat” sunt rareori protejate, ceea ce înseamnă că persoanele respective nu trebuie să se înregistreze la un organism de reglementare acreditat în locul în care doresc să practice.

Este posibil să vedeți persoane cu titluri de marcă înregistrată, cum ar fi Registered Holistic Nutritionist (RHN); cu toate acestea, aceste titluri nu indică faptul că sunt profesioniști în domeniul sănătății reglementați. Avansarea calificărilor educaționale și experiența practică vă vor deschide calea către o carieră de succes ca nutriționist profesionist. Unii nutriționiști finalizează o educație extinsă în domeniul dietei și al nutriției și pot deține chiar diplome de licență, la fel ca un dietetician.

In concluzie

Dieteticienii clinici sunt special pregătiți să traducă știința nutriției în sfaturi practice și sfaturi medicale pentru promovarea sănătății și gestionarea bolilor. În mod obișnuit, ei se ocupă de pacienții cu diabet, boli cardiovasculare, cancer, chirurgie bariatrică și alte afecțiuni acute de sănătate. De asemenea, ei pot lucra în domeniile sănătății mintale și publice și al dizabilităților de învățare.

O percepție greșită comună

Este obișnuit ca oamenii să creadă că dieteticienii și nutriționiștii fac același lucru, dar adevărul este că aceste două profesii sunt foarte diferite în ceea ce privește educația, calificările și rolurile de zi cu zi.

Rolul unui dietetician

Dieteticienii nu urmăresc doar ultimele tendințe în materie de dietă și fac recomandări standardizate pacienților lor. Ei elaborează programe de dietă și nutriție adaptate la obiectivele și nevoile personale ale unui individ. Dieteticienii nu lucrează doar cu clienți individuali; ei lucrează, de asemenea, cu medici, factori de decizie politică, lideri din industrie, cercetători de piață și educatori pentru a asigura cele mai bune practici de sănătate și nutriție.

Cum devii un dietetician înregistrat?

Pentru a deveni dietetician înregistrat, o persoană trebuie să finalizeze, în general, o diplomă de licență în nutriție umană și dietetică de la un program acreditat. De asemenea, trebuie să treacă printr-o perioadă fixă de experiență practică supravegheată în consiliere, gestionarea bolilor, sănătatea populației și sistemele alimentare. Este obligatorie promovarea unui examen de înregistrare dietetică. Diplomele de masterat și doctoratele sunt calificări suplimentare, dar opționale. Titluri protejate Termenii „dietetician” și „dietetician înregistrat” sunt titluri protejate. Candidații trebuie să se înregistreze, de obicei, la un organism de reglementare dietetică acreditat în locația în care doresc să profeseze.

Dietetician vs. dietetician înregistrat. Nutriționist

Principala diferență între dieteticieni și nutriționiști este că nutriționiștii nu sunt trași la răspundere de un colegiu de reglementare, astfel încât oricine poate folosi titlul. Spre deosebire de dieteticieni, nutriționiștii lucrează în principal cu clienți individuali. În calitate de experți în alimentație și nutriție, nutriționiștii îi sfătuiesc pe oameni să ducă un stil de viață mai sănătos și să atingă obiectivele legate de sănătate.

Cum devii nutriționist?

Persoanele care doresc să devină nutriționiști pot finaliza un program de colegiu bazat pe nutriție și un stil de viață sănătos sau pot studia online. Persoanele care se autointitulează nutriționiști pot avea diferite niveluri de educație și, uneori, pot să nu aibă deloc educație nutrițională.

Nu există organisme de reglementare care să reglementeze titlurile de carieră, cum ar fi nutriționist, antrenor de sănătate, nutriționist înregistrat, antrenor de wellness și specialist în nutriție. Titlurile de „nutriționist” și „nutriționist înregistrat” sunt rareori protejate, ceea ce înseamnă că persoanele respective nu trebuie să se înregistreze la un organism de reglementare acreditat în locul în care doresc să practice.

Este posibil să vedeți persoane cu titluri de marcă înregistrată, cum ar fi Registered Holistic Nutritionist (RHN); cu toate acestea, aceste titluri nu indică faptul că sunt profesioniști în domeniul sănătății reglementați. Avansarea calificărilor educaționale și experiența practică vă vor deschide calea către o carieră de succes ca nutriționist profesionist. Unii nutriționiști finalizează o educație extinsă în domeniul dietei și al nutriției și pot deține chiar diplome de licență, la fel ca un dietetician.

Sfat?

Să încetăm să ne mai învârtim în cercuri; în schimb, să mergem în spirale, unde construim; și nu putem face asta decât dacă înțelegem de unde venim. Faceți un pas înapoi de la „suntem ceea ce mâncăm” pentru a îmbrățișa în schimb linia de bază, „suntem ceea ce creștem.”

Cursuri gratuite bazate pe aptitudinile necesare pentru aceasta cariera

Vrei sa afli cum interactionezi cu cei din jur?

Dureaza 2 minute. Complet gratuit.