Mesagerii lucrează mai ales în interior, în localurile de ospitalitate, preluând comenzi de la clienți, livrându-le personalului din bucătărie, servind mâncarea și curățând, curățând și pregătind mesele. De asemenea, pot lucra și în aer liber, în funcție de vreme și de unitatea pentru care lucrează. Sunt posibile deplasări la locații interioare și exterioare pentru evenimente cu catering.
Călăreții stau în picioare perioade lungi de timp, mergând înainte și înapoi între mese și bucătărie, transportând farfurii și tăvi pline sau goale de mâncare și băuturi. Veți folosi tirbușoane și chei de vin pentru a deschide sticlele de vin și șampanie și o serie de produse de curățare pentru a igieniza și reîmprospăta mesele și alte suprafețe după plecarea clienților. Este important să fiți pricepuți în utilizarea instrumentelor și a software-ului de facturare electronică sau de comandă.
În plus față de respectarea oricăror cerințe ale angajatorului privind uniforma sau codul vestimentar, este important ca ospătarii să folosească tipul potrivit de încălțăminte pentru a permite confortul și siguranța.
Program de lucru
Un loc de muncă cu normă întreagă necesită de obicei ca ospătarii să lucreze între 40 și 50 de ore pe săptămână. Chelnerii efectuează uneori ture fracționate, părăsind restaurantul pentru câteva ore și revenind câteva ore mai târziu. Există numeroase oportunități cu jumătate de normă. Ar trebui să vă așteptați să lucrați în weekenduri, nopți și sărbători.
Despre angajatori
Căutarea unui nou loc de muncă poate părea o provocare. Ospătarii își pot stimula căutarea unui loc de muncă cerând recomandări rețelei lor, contactând direct angajatorii, folosind platforme de căutare a locurilor de muncă, mergând la târguri de locuri de muncă, valorificând social media și interesându-se la agențiile de recrutare de personal.
În general, chelnerii sunt angajați de:
- Restaurante
- Cafés
- Hoteluri
.
- Baruri
- Centre de conferințe
- Locuri de nuntă
.
Sindicalizare
Asociațiile și organizațiile profesionale, cum ar fi Asociația Internațională a Hotelurilor și Restaurantelor (IHRA), sunt esențiale pentru ospătarii interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare din industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe adaugă valoare CV-ului dvs. în timp ce vă consolidează acreditările și calificările.
Provocari intalnite
Asociațiile și organizațiile profesionale, cum ar fi Asociația Internațională a Hotelurilor și Restaurantelor (IHRA), sunt esențiale pentru ospătarii interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare din industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe adaugă valoare CV-ului dvs. în timp ce vă consolidează acreditările și calificările.