În calitate de chimist alimentar, veți lucra în principal în laboratoare, efectuând experimente sau documentând și analizând cercetări. Cu toate acestea, în funcție de responsabilitățile dumneavoastră specifice, puteți lucra ocazional în birouri sau săli de clasă.
De asemenea, puteți efectua muncă de teren în ferme și în uzine de prelucrare, care include prelevarea de probe sau evaluarea situației generale. Lucrând într-o fabrică de prelucrare a alimentelor, veți lucra în mijlocul unor utilaje mari și veți tolera temperaturi scăzute pentru depozitarea alimentelor.
Certe posturi impun, de asemenea, un număr variabil de călătorii interne sau internaționale.
.
Program de lucru
Chimiștii alimentari lucrează de obicei cu normă întreagă. Până la atingerea nivelului de conducere, cei care lucrează în fabricile de prelucrare a produselor alimentare pot urma programe de ture pentru a efectua teste de producție și audituri, adaptându-se la timpii de producție de pe site. Turele ar putea avea loc în timpul serilor, weekend-urilor sau sărbătorilor.
Când faceți parte din industria de vânzare cu amănuntul sau din cea publică, veți lucra șase până la șapte ore pe zi.
Chimiștii alimentari angajați în instituțiile de învățământ superior lucrează în timpul săptămânii în program standard. Cu toate acestea, orele specifice pot fluctua. Este posibil să fie necesare ore suplimentare pentru a pregăti lecțiile, pentru a corecta lucrările studenților și pentru a îndeplini alte sarcini pe parcursul serilor și al weekendurilor.
.
Despre angajatori
Căutarea unui nou loc de muncă poate părea o provocare. Chimiștii alimentari își pot stimula căutarea unui loc de muncă cerând recomandări rețelei lor, contactând direct companiile, folosind platforme de căutare a locurilor de muncă, mergând la târguri de locuri de muncă, valorificând social media și interesându-se la agențiile de recrutare de personal.
Chimiștii alimentari sunt, în general, angajați de către:
.
Sindicalizare
Asociațiile și organizațiile profesionale, cum ar fi Institutul de Tehnologie Alimentară (IFT), sunt esențiale pentru chimiștii alimentari interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare din industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe adaugă valoare CV-ului dvs. în timp ce vă consolidează acreditările și calificările.
Provocari intalnite
Asociațiile și organizațiile profesionale, cum ar fi Institutul de Tehnologie Alimentară (IFT), sunt esențiale pentru chimiștii alimentari interesați să se dezvolte profesional sau să se conecteze cu profesioniști cu păreri similare din industria sau ocupația lor. Apartenența la una sau mai multe adaugă valoare CV-ului dvs. în timp ce vă consolidează acreditările și calificările.